Näin helmikuun kunniaksi päätin vihdoinkin alottaa uuden ruokavalion. Tarkoituksena seurata ainakin jotenkuten tunnollisesti paleon periaatteita. Paleossa tarkoituksena on syödä samanlaista ruokaa kuin metsästäjä-keräilijä esi-isämme aikoinaan. Nykypäivänä etenkin tuon puhtaan, ei-teollisesti prosessoidun ruuan syöminen on monella päässyt unohtumaan. En kuitenkaan aio 100 prosenttisesti noudattaa kaikkea ja varmaan kerran viikossa hurahdan cheat mealin pariin, mutta ideana kokeilla vaikuttaako esim. hiilareiden poisjättäminen painoon ja kropan muotoihin.

Mä haluan kuitenkin nauttia syömisestä myös jatkossa eikä niin, että tää ruokavalio rajoittaa mun elämää. Monenlaisia uusia käänteitä on myös muilla saroilla, kuten uusi työ joka alkaa huomenna. Siispä itsekin mielenkiinnolla odotan miten tämän ruokavalion kanssa jaksetaan.

Ideana tässä on pitää vähän ruokapäiväkirjaa ja jakaa hyviä reseptejä muillekin. Siispä käynkin heti siihen asiaan ja haluisin jakaa ensimmäisen tekemäni raakakakun ohjeen. Netistä löytyy paljon hyviä raakakakkuohjeita, ja tämä on oma sekoitukseni löytämiäni reseptejä. Kokeiltiin ystävien kanssa brunssilla viikonloppuna ja omasta mielestä todella herkullinen ja suklainen.

Pohja:
3 dl Exotic Snacksien saksanpähkinöitä
n. 15-20 kpl Rainbow pehmeitä taateleita
Ripaus suolaa
Kanelia

Ainekset hyvin blenderissä sekaisin. Sitten vain taputellaan vuuan pohjalle ja reunoille. Mulla oli käytössä 22 cm vuoka ja tää riitti pohjaksi tosi hyvin.

Täyte:
3,5 dl Rainbow kookosmaitoa, sitä jähmettynyttä osaa (tarkoitti mulla 2 kpl 400 ml purkkia)
100 g Fazerin tummaasuklaata
25 g kookosrasvaa
n. 10 kpl Rainbow pehmeitä taateleita
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 tl hunajaa

Miedolla lämmöllä sulata kookosmaito, kookosrasva ja tummasuklaa sekaisin. Ei kiehauteta missään nimessä vaan sen verran vaan lämmitetään, että suklaa sulaa. Sitten loppujen ainesten kanssa blenderissä sekaisin ja kun seos on sileää kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Sitten vain jääkaappiin kovettumaan. Tunnin päästä oli jo täysin hyytynyttä ja päälle ennen tarjoilua murskattuja suolapähkinöitä ja suklaalastuja. Kookosmaito kannattaa laittaa yöksi jääkaappiin, jotta saat mahdollisimman jähmettynyttä osaa. Loput voit sitten käyttää muuhun kokkailuun. 

Tänään mulla aamupala koostui:
1 paistettu muna
1 avokado
1/2 verigreippi
vettä ja kuppi kahvia

Kuten huomaatte, kahvi kuuluu edelleen ruokavaliooni. Siitä en lähde luopumaan ;)